radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

U novu godinu s optimizmom

08.01.2014. 17:14:18
 Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sa svojim je zamjenicima - Natalijom Martinčević i Vjeranom Radelićem te predsjednikom Gradskog vijeća Josipom Hehetom priredio tradicionalan prijem za varaždinske novinare koji prate rad gradske uprave.

Druženje s varaždinskim novinarima bila je prilika i za predstavljanje novih gradskih pročelnika: Damira Mikulića, pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Goranku Grgić, pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju, Marija Sambolca, pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam, Danijelu Vusić, pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Branku Matavulj, pročelnicu Upravnog odjela za poslove gradonačelnika. Uz njih je bila i pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun Mirela Ivanković.

Gradonačelnik Habuš se osvrnuo na prošlu te najavio čime će se gradska uprava najviše baviti u ovoj godini. Nezaobilazna tema je bila - smeće.

"Nakon 2013. koja je dobrim dijelom bila obilježena rješavanjem nasljeđenih problema od koje smo neke uspješno riješili, prije svega konačno pokrenuli nastavak POS gradnje i rješili problem novonastalog otpada, ostao nam je najisticaniji problem - balirani otpad. Nadam se da ćemo taj problem zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša i Fondom uspjeti riješiti. Svakome je tog smeća uistinu dosta, ali ono što je bitno da se novo smeće više ne balira", istaknuo je gradonačelnik Habuš.

U novu se godinu ušlo s optimizmom.

"2014. obilježiti će projekti na kojima smo radili zadnje dvije godine, neki su već u fazi rješavanja, neki u fazi pokretanja. Kreće izgradnja Studentskog restorana, završava se uređenje zgrade Veleučilišta, trebao bi krenuti projekt Spara na Banfici, neke privatne tvrtke najavljuju investicije što znači i nova radna mjesta. Proračun nije mali niti veliki, pokušali smo u njega ugraditi sve one želje građana i naših mjesnih odbora i vijećnika te zadržati standard i uređenje grada na koje su građani navikli, ne smanjivajući prava socijalno ugroženim građanima i ulažući u nove projekte u školstvu", najavio je Habuš.

Dodao je da se kreće s projekom Škola bez torbe i sufinanciranjem nabavke udžbenika, nastavlja se s uređenjem uže gradske jezgre i svega onoga što su mjesni odbori stavili pred gradsku upravu.

"Osluškujemo potrebe Varaždinaca, gospodarstvenika, poduzetnika i na taj način upravljamo gradom. Ja sam optimist i vjerujem da je bolje godina pred nama", rekao je Habuš.

Zadovoljan je suradnjom s medijima te je naglasio da su prošla vremena kad se gradskom upravom upravljalo na sumnjiv način. Sve je transparentno, zaključio je varaždinski gradonačelnik.

TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing