radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Počinje akcija "Mir i dobro"

16.12.2013. 13:08:29
 
 Proteklog se vikenda na prometnicama u Varaždinskoj županiji dogodilo osam nesreća, ali ni u jednoj od njih nije bilo ozlijeđenih. Zabilježeno je i 108 prometnih prekršaja, od kojih se 40 odnosi na vožnju neprilagođenom brzinom, a 23 na vožnju pod utjecajem alkohola ili odbijanje alkotestiranja.

Osim redovite kontrole prometa, provedena je i operativna akcija Alkohol, tijekom koje je utvrđeno 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 18 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviša koncentracija alkohola u krvi utvrđena je u Novom Marofu, gdje je vozač upravljao s izmjerenih 2.14 promila. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola i droga, isključeni su iz prometa.
 
Od 1. do 15. prosinca, nepoznata je osoba provalila u stan na Trgu braće Radića u Jalžabetu te ukrala odjeću, posteljinu i uljnu peć. Materijalna se šteta procjenjuje na više tisuća kuna.
U tri dana vikenda policiji su prijavljena nasilnička ponašanja u obiteljima u Karlovcu Ludbreškom i Gornjem Knegincu, a javni je red i mir narušavan u Novom Marofu i Ludbregu.

Od danas, do 8.siječnja iduće godine, Ministarstvo unutarnjih poslova provodi akciju „Mir i dobro“, s ciljem sprječavanja zloporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava. Ovu preventivnu akciju MUP tradicionalno provodi od 1993. godine, kako bi božićni i novogodišnji blagdani u našoj zemlji protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana i postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

Podsjećamo, pirotehnička sredstva I. razreda mogu se prodavati u maloprodaji tijekom cijele godine osobama starijim od 14 godina, dok se pirotehnička sredstva razreda II., III., T1 i P1 mogu prodavati od 15. prosinca do 1. siječnja i to u maloprodaji samo u prodavaonicama oružja i streljiva ili u prodavaonicama koje imaju odobrenja za prodaju pirotehničkih sredstava, osobama starijim od 18 godina. Uporaba pirotehničkih sredstava II. i III. razreda zabranjena je u zatvorenim prostorijama, na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba i to u razdoblju od 2. siječnja do 26. prosinca, osim u posebnim slučajevima uz odobrenje Ministarstva.

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing