radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Bogi Ivač znova u varaždinskom HNK

13.12.2013. 13:06:09
 Dvadeset i tri godine nakon premijere i nakon šest godina stanke, publika će se u varaždinskom kazalištu ponovno moći smijati zgodama bogog Ivača.

Ova kajkavska komedija rađena po motivima srednjovjekovnih francuskih farsi nepoznatog autora ima novu postavu i novog redatelja Ljubomira Kerekeša koji je radio i adaptaciju teksta, aktualiziravši ga. "Bogi Ivač – znova" nova je i drugačija predstava, koju ne treba uspoređivati s prethodnom jer je starog Ivača nemoguće obnoviti,  kaže Kerekeš. Predstava je sjećanje na starog  Bogog Ivača i hommage preminulom Tomislavu Lipljinu, a nastala je i zbog brojnih upita građana koji su ponovno željeli gledati Ivača n sceni.

 Predstava je u velikom dijelu je stari Bogi Ivač, ali ne radi se o glumačkoj družini već je to priča o bogom Ivaču kroz predstavu koja je cjelina za sebe, ne prelazi rampu privatnosti, ne komunicira se s publikom nego publiku ostavljamo da uživa u priči – kaže Kerekeš.
                
Bogog Ivača glumi sin Jan Kerekeš, Mirjana Sinožić nekad je glumica Miciku, a danas glumi majku. Fićfirića glumi njezin sin Mitja Smiljanić, a Micika je Sunčana Zelenika Konjević.  Premijera će biti igrana idućeg petka od 20 sati na podrumskoj sceni varaždinskog kazališta, a sve predstave u prosincu već su rasprodane.  
 
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing