radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

"Zajednički jezik igračaka"

12.12.2013. 13:55:58
 U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas je upriličen prijam za sudionike Comenius projekta pod nazivom Zajednički jezik igračaka.

Riječ je o projektu čiji je cilj upoznati djecu s tradicijskim igračkama, značenjem i vrijednostima igre nekad i danas te poticanje samostalne izrade igračaka, kao i istraživanje i upoznavanje drugih kultura i običaja, a s 22.500 eura po sudioniku projekt u cijelosti financira Europska unija.
Domaćin petodnevne radionice koja se održava u Varaždinu je dječji vrtić Dječji svijet, a sudionici su stigli iz Turske koja je koordinator projekta te iz Latvije, Bugarske, Norveške i Slovenije.

Svaka zemlja-domaćin mora predstaviti svoje tradicionalne igračke, a dječji vrtić Dječji svijet prikazat će način na koji se te igračke izrađuju - ne samo tradiciju izrade, već i način na koji igračke mogu izraditi djeca. Uz to, radi se i na programima očuvanja tradicije, a zadatak je i napraviti tzv. klub igračaka gdje će se nastojati sakupljati igračke i graditi male muzejske prostore u okviru vrtića.

Domaćini, vrtić Dječji svijet, prezentirat će gostima i način rada s djecom, što je izazvalo poseban interes, zbog posebnosti kreativnog pristupa u radu s najmlađima, kao i svakodnevnog učenja engleskog jezika po posebnom programu koji je odobrilo Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta.
U Varaždin je inače stiglo čak 27-ero sudionika projekta Zajednički jezik igračaka, što je mnogo više od prosjeka.

Više informacija donosimo u emisiji "Aktualno u 16".
 
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing