radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Umalo stradao na kolinju

09.12.2013. 12:59:11
 Neoprezno rukovanje malokalibarskim pištoljem umalo je završilo tragično, ali je, na sreću, završilo samo ranjavanjem 51-ogodišnjeg muškarca.
Naime, prilikom svinjokolje, muškarac je pištoljem domaće izrade želio omamiti svinju, no pištolj mu je ispao i opalio, a zrno je muškarca pogodilo u lice. Liječnička mu je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici gdje je utvrđeno da je zadobio prostrijelnu ranu gornje usnice i gornje čeljusti, bez frakture.

Varaždinska je policija danas izvijestila da je jučer poslijepodne, na prostoru Dravske šume u Varaždinu, nepoznati muškarac napao žensku osobu u dobi od 21 godine. Prema dosad dostupnim informacijama, neposredno nakon napada, 21-godišnjakinji su u pomoć priskočila četvorica nepoznatih mladića. Policija moli mladiće da se jave na broj telefona 372-403 ili osobno u Policijsku postaju Varaždin u ulici Augusta Cesarca u Varaždinu.   

Od šest krađa zabilježenih tijekom proteklog vikenda na području Varaždinske županije, četiri su se dogodile u subotu. U Parku Vatroslava Jagića u Varaždinu, za sad nepoznata osoba presrela je 18-ogodišnjeg mladića i od njega zatražila novac te mu ispreturala džepove jakne i ukrala novac koji je pronašla u jednom džepu.
U Čakovečkoj ulici u Varaždinu je žrtva drskog kradljivca bila 78-godišnja žena. Nepoznati se muškarac biciklom dovezao do žene te joj iz ruke istrgnuo torbicu s novcem i mobitelom, a materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna. Na sličan je način okradena i 62-ogodišnjakinja u Vukovićevoj ulici u Varaždinu, a lopov na biciklu joj je torbu ukrao iz košarice njezinog bicikla. U torbi su bili novac, osobni i bankovni dokumenti te mobitel, a šteta iznosi oko tisuću kuna.
Kod mjesnog groblja u Mađarevu provaljeno je u osobno vozilo iz kojeg je ukradena torbica s mobitelom i novcem, dok su iz izložbenog ormarića trgovine u Habdelićevoj ulici u Varaždinu ukradeni prekidači, žarulje, utičnice i drugi elektromaterijal, vrijedni više stotina kuna.

U tri dana vikenda, na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se devet prometnih nesreća, dvije s ozlijeđenim sudionicima, a zabilježena su i 103 prometna prekršaja. Više od polovice prekršaja odnosi se na vožnju neprilagođenom brzinom, a 13-ero vozača upravljalo je pod utjecajem alkohola ili odbilo alkotestiranje.

Tijekom vikenda policiji su prijavljena nasilnička ponašanja u obiteljima u  Majerju, Varaždin Bregu, Ivancu, Vinogradima Ludbreškim i Lovrentovcu, a zabilježena su i četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing