radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Računalo za ludbreškog studenta

09.12.2013. 12:52:48
 Gradonačelnik Dubravko Bilić uručio je prijenosno računalo Ludbrežaninu Marku Geriću, čime je simbolično obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Marko je student na trećoj godini Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, smjer rehabilitacija. S devet mu je godina dijagnosticirana upala unutarnjeg dijela oka. No, niz terapija i operacija koje je prošao nisu pomogle i njegov je vid postajao sve lošiji. Marko danas na lijevo oko ne vidi, a na desno vidi tek tri posto. Sam kaže da su mu pri kraju srednjoškolskog obrazovanja svi pomagali pišući mu i čitajući zbog tada već jako oslabljenog vida.
Zahvaljujući novom prijenosnom računalu u koje će Marko unijeti govorne programe, znatno će mu biti lakše postići ciljeve, jer nakon treće godine studija i stjecanja zvanja prvostupnik,  planira nastaviti studij.

Kako bi osobama s invaliditetom na ludbreškom području olakšali svakodnevicu, Grad Ludbreg nastoji prilagoditi gradske površine njihovom lakšem kretanju. Provedeni su radovi na uređenju i prilagođavanju parkirališta ispred pošte na Trgu Svetoga Trojstva za korištenje osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a u pripremi je i postavljanje pristupne rampe na ulazu u prostorije Dječjeg vrtića Radost.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing