radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Svečano proslavljen Dan grada Varaždina

06.12.2013. 14:42:55
 Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, održanom u varaždinskom kazalištu, danas je obilježen Dan grada Varaždina i Blagdan svetog Nikole.

Sjednicu je otvorio predsjednik  Josip Hehet koji je pohvalio obrazovnu strukturu  novog sastava Gradskog vijeća.

        Osamdeset posto članova  Gradskog vijeća je s višom ili visokom stručnom spremom, a tu je i nekoliko doktora znanosti. Uvjeren sam da će se to odfraziti na kvaliteti rada G vijeća na opće dobro građana Varaždina – rekao je Hehet.
 
Upravljanje gradom je vrlo odgovoran proces, naglasio je  u svom govoru gradonačelnik Goran Habuš.

Ali ako upravljamo gradoma damoramo biti sluge građanima i dobri gospodari prema novcu naših građana i gradske movine, onda se ne moramo bojati  budućnosti. Poznati moto Varaždina je "ZA POŠTENJE I DOBRE VRLINE". Građani Varaždina dugi niz godina funkcioniraju upravo na taj način i naša je zadaća da svi zajedno upravo tim  motom popločimo put kojim ćemo graditi budućnost našega grada – rekao je Habuš.
                
 Gradonačelnik Habuš rekao je da je ponosan na Varaždince koji su i na posljednjem referndumu pokazali da su tolerantni i spremni poštivani ljudska prava. Pohvalio je  suradnju s nacionalnim manjinama, osudio skidanje dvojezične ploče u gradu, pohvalio se učinjenim u protekloj godini, među kojima su pomoć Varteksu, rješavanje problema zbrinjavanja otpada, ali ne i baliranog, sanacija kritičnih prometnih točaka i ponovno pokretanje POS izgradnje, te je najavio u sljedećoj godini obnovu fasada, uređenje uže gradske jezgre i realizaciju projekta Škola bez torbe. Gradonačelnik je istaknuo i dobru suradnju s Dječjim gradskim vijećem, čija se predsjednica Paula Šimunčić također obratila okupljenima.                 

 Saborska zastupnica Natalija Martinčević rekla je da je pred Varaždinom šansa za ozbiljniiji rast i razvoj  jer ima sposobnost da osmisli, pripremi i provede projekte EU fondova, ali pritom očekuje i  snažnu podršku  Vlade.
                
Čestitku je uputio i varžadinski župan Predrag Štromar koji je istaknuo dobru suradnju Grada i Županije, te je pohvalio rezultate rada gradske vlasti.
            
Video čestitke su uputili gradonačelnici gradova prijatelja: Ravensburga, Koblenza, Zalaegerszega i Ptuja. Dodijeljena su javna gradska priznanja, a u ime nagrađenih zahvalio je Dražen Ožeg. dobitnik  nagrade za životno djelo, za svoj dugogodišnji predani rad u atletici i iznimne zasluge na organizacijama velikog broja školskih, državnih i međunarodnih atletskih natjecanja.
                        
 Nagradu Grada Varaždina dobila je Helena Dretar Karić za postignute izvanredne međunarodne rezultate na sportskim natjecanjima osoba s invaliditetom u stolnom tenisu i promoviranje Varaždina. Plakete grada pripale su Tamburaškom orkestru Centra tradicijske kulture, obrtniku Branku Trstenjačkom, Obrtničkom glazbenom društvu, poduzeću Kos transporti, Dragutinu Kocijanu, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanici Varaždin i Zvonku Šanjeku. Medalje grada  primili su ravnateljica kazališta Jasna Jakovljević, Ksenija Plavec Fiket i Športski ribolovni klub Varaždin. U glazbenom dijelu programa  nastupili su Mješoviti zbor Obrtničkog glazbenog društva, Kvartet saksofona varaždinske Glazbene škole, Plesni studio Tala i sopranistica Jelena Štefanić


 

Snimku svečane sjednice Gradskog vijeća možete čuti  u našem programu večeras od 18 sati i 30 minuta.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing