radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Danas počela akcija Solidarnost na djelu

10.10.2013. 09:41:25
 Danas je na području cijele Hrvatske počela tradicionalna akcija Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu".

Prema Odluci Odbora Gradskog odbora varaždinskog Crvenog križa, na području grada Varaždina akcija će trajati do 31.10.2013. godine. U tom razdoblju će aktivisti Crvenog križa obilaziti kućanstva i prikupljati novčane priloge.

Svi aktivisti bit će obilježeni posebnom akreditacijom na kojoj je istaknuto ime i prezime aktivista, kako bi građani znali tko im dolazi na vrata.

Aktivisti će za dobivene novčane priloge davati prigodne bonove koji su u apoenima od 1,00 kn i 5,00 kn. Bonovi su numerirani i označeni znakom Crvenog križa, te na poleđini obilježeni žigom GDCK Varaždin.

Od prikupljenih sredstava u ovoj akciji nabavljat će se prehrambeni artikli za obitelji lošijeg socijalnog statusa na području grada Varaždina.

U akciju se također uključuju i osnovne i srednje škole na području grada Varaždina, te osnovne škole vanjskih općina.  Prema odluci Odbora GDCK Varaždin 50% prikupljenih sredstava po školama vraća se na žiro-račune škola i od tih sredstava škole su u obvezi opremati ormariće Prve pomoći ili platiti školsku kuhinju djeci čiji roditelji to nisu u mogućnosti.

Akcija se provodi pod nazivom „Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija“ ,a GDCK Varaždin ovim putem apelira na građanstvo da se što je više moguće odazove ovoj akciji te pomogne svojim prilogom.

TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing