radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

U Kaštelancu pronađena ručna bomba

02.10.2013. 12:57:14
 Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske jučer je zaprimio  dojavu građanina da je u šumi u Kaštelancu pronašao odbačenu ručnu bombu.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Protueksplozijske zaštite, te sigurno zbrinuli bombu. Policija podsjeća građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Policija također upozorava da se oružje i ubojita sredstva ne smije odlagati i ostavljati u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer se na taj način ugrožavaju životi ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Isto tako, građani ne smiju oružje i eksplozivna sredstva sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja oružja i neželjenog ozljeđivanja. Po oružje će na adresu građana doći posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a građani se o svemu mogu dodatno informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing