radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Prosječan broj nezaposlenih - 11.200

01.10.2013. 14:32:05
 Prosječan broj nezaposlenih osoba u prvih osam mjeseci u varaždinskom Područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je 11.200, što je otprilike 10% više nego u istom razdoblju lani. No, prema riječima predstojnice Jasenke Hutinski, čitavo to razdoblje većinom bilježi lagano smanjenje nezaposlenih osoba po mjesecima.

U prvih 8 mjeseci ove godine otkaz je dobilo čak 4577 osoba s područja Varaždinske županije, ali barometar zapošljavanja je ipak pozitivan budući da je u istom razdoblju zaposleno 5108 osoba.

Najviše slobodnih radnih mjesta na Zavodu bilo je u prerađivačkoj industriji, obrazovanju, javnoj upravi, zdravstvu i trgovini, a najtraženija zanimanja od siječnja do kolovoza u Varaždinskoj županiji bila su radnici na održavanju i proizvodnoj liniji, šivači, prodavači i konobari

Iz državnog je proračuna za nezaposlene u Varaždinskoj županiji ove godine isplaćeno više od 39 milijuna kuna. Prosječna novčana naknada za nezaposlene iznosila je 1,549 kuna. Teško je reći da se gospodarstvo Varaždinske županije oporavlja, ali možemo reći da pokazuje znakove stabilizacije, zaključila je predstojnica varaždinskog HZZ-a Jasenka Hutinski.

Više o ovoj temi, u emisiji "Aktualno u 16".
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing