radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Policija traži očevice nesreće

01.10.2013. 13:12:41
 Na području Varaždinske županije jučer su se dogodile tri prometne nesreće, a provaljeno je u zdravstvenu ustanovu u Ivancu.

Na županijskoj cesti između Varaždina i Nove Vesi Petrijanečke, u nesreći su ozlijeđene dvije osobe. Upravljajući osobnim vozilom, 52-ogodišnji muškarac je zbog prebrze vožnje dolaskom u desni oštri zavoj izgubio nadzor nad upravljačem i prešao na suprotnu stranu kolnika. Tom je prilikom  udario u osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 50-godišnjak. Od jačine udara, oba su vozila sletjela van kolnika na zemljani pojas. U prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije putnice iz vozila 50-godišnjaka, starosti 19 i 22 godine. Nakon pružene medicinske pomoći u Općoj bolnici Varaždin puštene su kući.
Na raskrižju Milkovićeve ulice i Kapucinskog trga u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 46 godina upravljala je osobnim vozilom Milkovićevom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Kapucinskim trgom, nije zaustavila svoje vozilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza, zbog čega je prednjim desnim kotačem vozila prošla preko stopala 25-godišnje pješakinje koja se kretala prijelazom. Pješakinji je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, nakon čega je puštena kući.
A na semaforiziranom raskrižju Zagrebačke i Gospodarske ulice u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 47 godina upravljao je teretnim vozilom, a dolaskom u raskrižje udario je u osobno vozilo kojim je Gospodarskom ulicom iz smjera Biškupečke upravljala 68-godišnjakinja. Od siline udara, vozač je izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika gdje je udario u živicu i zid kuće. Obzirom da nisu utvrđene okolnosti koje su prethodile nastanku prometne nesreće, policija moli građane koji su se u tom trenutku zatekli na mjestu događaja, da se jave na broj telefona 192 ili 372-404, odnosno u Postaju prometne policije u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu.

Policija je danas izvijestila i da su policijski službenici Postaje granične policije jučer zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem od 2.45 promila alkohola upravljao 27-godišnjak. Kako je postojala sumnja da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 27-godišnjak je doveden u Postaju granične policije i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer je za sad nepoznata osoba provalila u aparate za tople napitke u zdravstvenoj ustanovi u Varaždinskoj ulici u Ivancu, vlasništvo poduzeća iz Klenovnika, odnosno Beretinca, te ukrala više od tisuću kuna.

Tijekom protekla dvadeset i četiri sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježen  su dva prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji u Horvatskom i Leštakovcu.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing