radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Politikantstvo "koči" realizaciju projekata

01.10.2013. 13:07:56
 Predstavnici koalicije HNS-SDP-HSU Lepoglave osvrnuli su se danas na 100 dana novog mandata te izvijestili o provedenim aktivnostima i ostvarenim rezultatima.

Grad Lepoglava postao je po rezultatima prepoznat i izvan Varaždinske županije, a i nadalje je namjera koalicije HNS-SDP-HSU da ostane grad projekata, programa te sadržaja koji će omogućiti bolji standard svim građanima što je i osnovna uloga politike. Nažalost, u sklopu Gradskog Vijeća, pogotovo koalicije HDZ-HSS-HSP ne postoji želja za uspješnom zajedničkom suradnjom i nastavkom kontinuiteta jednakomjernog ulaganja i razvoja svih područja grada Lepoglave, istaknuto je.
-Nastojimo maksimalno iskoristiti postojeću vertikalu vlasti grad–županija–država i ostvariti bolje sutra za svoje građane, a da smo u tome uspješni pokazuju i dosad ostvareni rezultati, a sve shodno našim planovima iz predizbornog programa. Tako smo krenuli s realizacijom projekta kanalizacije grada Lepoglave i MO Kamenica, projektima energetske učinkovitosti, nastavkom ulaganja u komunal, elektifikaciju, vodovod, kao i u projekte društvene infrastrukture kao što su mjesni odbori, igrališta, društveni  i vatrogasni domovi. Jednako tako podupiremo i projekte civilnog društva te mladih, a grad odlikuje pozitivni financijski saldo, redovito podmirenje obveza te dobro ostvaren i planiran Proračun – istaknuo je, među ostalim, predsjednik Podružnice HNS-a Lepoglava Milan Pavleković koji se tom prilikom požalio na odnose unutar Gradskog vijeća navodeći specifične primjere „politikantstva i stvaranja negativnog ozračja“ u okviru rada predstavničkog tijela.
 
Naime, koalicija stranaka HNS-SDP-HSU je na prethodnim lokalnim izborima osvojila je najveći broj mandata u gradskom Vijeću grada Lepoglave (7 mandata), no zbog političke trgovine, predsjednika Gradskog Vijeća i većinu trenutno predstavlja koalicija stranaka HDZ –HSS-HSP s predsjednikom gradskog Vijeća Željkom Šoštarićem, pojasnili su predstavnici HSU-a te kao najnoviji primjer stopiranje svake inicijative naveli višestruko skidanje točke s dnevnog reda o darovanju nekretnine od strane Biskupije Varaždinske Mjesnom odboru, namijenjene prostoru za sigurniju igru djece.
 
Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić dotaknuo se pak konkretnih projekata koji bi se trebali realizirati u skorijoj budućnosti.
Trenutno će se samo kroz nekoliko projekta koje smo prijavili, a odnose se na energetsku učinkovitost, kanalizaciju, Tehnološki centar za razvoj drvne industrije moći osigurati te koristiti osamdesetak milijuna kuna koje svojim proračunom od šesnaest milijuna kuna, zasigurno ne bi mogli ostvariti, a naravno tu su još i brojni projekti civilnog društva, kulture te sporta - rekao je gradonačelnik, podsjećajući i kako je ulaganjem šesnaest milijuna kuna za uređenje poslovne zone stvorena osnova da zainteresirani investitori mogu doći u Lepoglavu te da se otvaraju nova radna mjesta, što bi, prema njegovim riječima, trebalo biti još više osnaženo izgradnjom brze ceste Varaždin – Đurmanec.

Konferenciji su nazočili i predsjednik Gradskog odbora SDP-a Lepoglava Alojz Gredelj, predsjednik Gradske organizacije HSU-a Lepoglava Ignac Lončar i zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač.
 
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing