radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Počeo Tjedan cjeloživotnog učenja

30.09.2013. 14:59:52
 Danas je i u Varaždinskoj županiji započeo 7. tjedan cjeloživotnog obrazovanja. Trajat će do 6. listopada, organizira ga Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a održava se pod sloganom "Hoću učiti".

Tema ovogodišnjeg Tjedna je učenje građanskih kompetencija tijekom cijelog života, pri čemu se posebna pažnja posvećuje mogućnostima stjecanja kompetencija izvan redovnog obrazovanja.

O cjeloživotnom obratzovanju građani mogu dobiti sve informacije u novootvorenom Centru za informiranje i savjetovanje u karijeri u Kukuljevićevoj ulici 12 u Varaždinu.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Riječ je o UNESCO-voj inicijativi pokrenutoj 1999. godine, koja se svake godine obilježava na svim kontinentima.

Hrvatski zavod za zapošljavanje je jedan od partnera ovog projekta te će se tijekom Tjedna cjeloživotnog obrazovanja u CISOK-u održati tri predavanja. Prvo će biti večeras u 18:00 sati pod nazivom "Zašto je to (i) za mene".

U srijedu će se u Centru u Kukuljevićevoj održati predstavljanje programa i ustanova za obrazovanje odraslih u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji od 10:00 do 12:00 te od 17:00 do 19:00 sati.

U petak, 4. listopada u CISOKU će se održati predavanje o važnosti volontiranja, kao važnog sredstva u učenju građanskih kompetencija. Predavanje će početi u 13:00 sati.

Također, sutra će se u varaždinskom HZZ-u održati radionica za mlade do 29 godina koji imaju završenu samo osnovnu školu. Takvih je osoba u našoj županiji 276. Cilj radionice jest motivirati ih na aktivniji pristup povećanju osobnih kompetencija, znanja i vještina kako bi lakše konkurirali na tržištu rada.

TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing