radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Na izborima u Varaždinu zajedno HNS,SDP,HSU i HSLS

02.04.2013. 13:40:09
 Koaliciji HNS-SDP-HSU na predstojećim lokalnim izborima u Varaždinu pridružit će se HSLS. Rezultat je to gotovo jednogodišnjih pregovora koji su prethodili današnjem potpisivanju koalicijskog sporazuma.

Osvoje li najveći broj glasova Varaždinaca, grad će i u naredne četiri godine voditi isti ljudi; Goran Habuš je, naime ponovo kandidat za gradonačelnika, a kandidati za njegove zamjenike su Natalija Martinčević i Vjeran Radelić.

Na pitanje zašto su tako dugo trajali pregovori s novim koalicijskim partnerom, predsjednik Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke, Josip Dreven, odgovorio je da je cilj bio ukloniti sve nedoumice koje bi u naredne četiri godine mogle dovesti do nesporazuma.  
Aktualna vlast u proteklih godinu dana nije mogla polučiti značajnije rezultate, budući da je trebalo sanirati štetu koju su učinili njihovi prethodnici, smatra Miljenko Ernoić, predsjednik gradskog HSLS-a. "Sad nije vrijeme za osobne političke interese, već za zajednički rad na dobrobit svih građana Varaždina", dodao je Ernoić.
HNS, SDP, HSU i HSLS su stranke koje su u proteklom razdoblju, svaka u svojem trenutku, napravile odmak od politike bivšeg gradonačelnika i imaju sličnu programsku politiku, ustvrdio je kandidat koalicije za varaždinskog gradonačelnika Goran Habuš.
Na zajedničkoj kandidacijskoj listi četiriju stranaka, deset je mjesta pripalo SDP-u, devet HNS-u, po tri mjesta HSLS-u i HSU-u, a predsjednik Gradskog vijeća bit će netko iz redova SDP-a.

Danas su potpisani i koalcijski sporazumi o zajedničkom izlasku HNS-a, SDP-a i HSU-a na lokalne izbore u još nekoliko općina na području Varaždinske županije. Kandidat za načelnika u Općini Beretinec bit će Igor Kos, a za njegovog zamjenika Darko Sviben, u Vidovcu će kandidat za načelnika biti Stjepan Smernjak, a za zamjenicu Marija Cafuk, dok će kandidat koalicije za načelnika u Klenovniku biti Martin Oreški,a za zamjenika načelnika Slavko Cerovčec.
Poptisivanju koalicijskih sporazuma nazočili su i predsjednici županijskih organizacija HNS-a, SDP-a i HSU-a, Predrag Štromar, Mario Habek i Milan Škvorc.

Više o potpisivanju koalicijskih sporazuma poslušajte u emisiji "Aktualno u 16".
 
 
 
 
 
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing