radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Ministar Linić u Varaždinu

18.02.2013. 13:40:39
 Ministar financija Slavko Linić danas je u Varaždinu govorio o porezu na nekretnine u funkciji rasterećenja cijene rada i i financiranja decentraliziranih funkcija.

Regionalna prezentacija o Nacrtu prijedloga zakona o porezu na nekretnine održana je u organizaciji Udruge gradova u suradnji s Ministarstvom financija, a prisusvovali su joj predstavnci jedinica lokalne samouprave s područja Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

 Linić je ponovio da  novi porez neće dodatno opteretiti građane jer će zamijeniti nepravedniju komunalnu naknadu, koja se temelji na kvadraturi i lokaciji, a ne na vrijednosti, što je pravednije za građane. Također je naglasio da iako ovaj Zakon nije bio zahtjev Europske unije, sve zemlje u Uniji imaju neku vrstu poreza na nekretnine.

Linić se osvrnuoo i na smanjenje broja ljudi u državnim službama. Rekao  je da je veći problem starosna struktura i nedostatak kadrova koji bi Hrvatsku kvalitetno zastupali u svim tijelima Europske unije.

Ministarstvo financija držalo se svog plana za 2012. godinu, srezali smo prekovremene i ugovore o djelu, i ostali smo samo na broju zaposlenih, rekao je ministar, te se još i pohvalio  rezultatima rada svog Ministarstva

A što je rekao na kritike da je arogantan, poslušajte u emisiji Aktualno  u 16.
 
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing