radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Puno posla za policiju

19.11.2012. 12:53:38
 Nekoliko krađa s većom materijalnom štetom, 12 prometnih nesreća i 274 prekršaja te po deset slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, odnosno narušavanja javnog reda i mira, bilanca je stanja sigurnosti na području Varaždinske županije proteklog vikenda.

Kradljivci su ponovo bili aktivni, a najgore je prošao vlasnik vikendice u Leštakovcu kojem su ukradeni uređaj za otpuhivanje lišća, trimeri, motorna pila i razni drugi alati i predmeti, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Iz vikendice u Vrtlinovcu nestali su visokotlačni perači, alat i uređaji vrijedni više od 10 tisuća kuna, a iz spremišta alata uz obiteljsku kuću u Petrijancu provalnik je odnio trimer, motornu pilu i električnu bušilicu, počinivši štetu od nekoliko tisuća kuna. Na meti provalnika našao se i ugostiteljski objekt u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, gdje je oštećen inventar i ukraden stol, a šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna, dok su iz kioska za prodaju svijeća u Varaždinu ukradeni novac i mobiteli vrijednosti više stotina kuna.

Od petka do nedjelje, dogodilo se 12 prometnih nesreća, a u jednoj od njih ozlijeđen je 71-ogodišnji mopedist. Zabilježena su i 274 prometna prekršaja, od kojih se čak 102 odnose na vožnju neprilagođenom brzinom, 71 na vožnju bez produžene registracije vozila i 34 na nepropisno parkiranje, a u 21-om slučaju vozači su bili pod utjecajem alkohola ili odbili alkotestiranje.

Od danas do subote i na našem se području provodi akcija Dani tehničke ispravnosti vozila. U svim stanicama za tehničke preglede, vozači mogu besplatno obaviti preventivni tehnički pregled svojih vozila, osim onih vozača koji do 24.studenoga moraju "na tehnički" zbog produljenja valjanosti prometne dozvole.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing