radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Novi Marof očekuje četrdesetak doktora znanosti

19.11.2012. 10:33:28
 Hrvatskoj trebaju inovacije zahvaljujući kojima će se osigurati prosperitet i nova radna mjesta, a sve to može osigurati Centar za nanotehnologiju čija se izgradnja u Novom Marofu već dugo najavljuje.

Tijekom godine održano je nekoliko sastanaka na kojima se raspravljalo o projektu, a u razgovore su, osim čelnih ljudi Novog Marofa, Varaždinske županije i AZRA-e, bili uključeni predstavnici Ministarstva zananosti, obrazovanja i sporta, Instituta Ruđer Bošković i FER-a.

Sada se konačno ulazi i u samu realizaciju. Dokumentacija za lokacijsku dozvolu koštat će oko milijun kuna, što će s 85% iznosa financirati Ministarstvo, a 15% Grad u suradnji s Varaždinskom županijom. Većina novca za Centar očekuje se iz EU fondova, rekao je novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić.

Uz Centar za nanotehnologiju, koji će zauzimati osam tisuća kvadrata, u drugoj fazi, u pripadajućem Tehnološkom parku, izgradit će se još dva objekta od po pet tisuća kvadrata. Tamo će posao pronaći četrdesetak doktora znanosti koji će raditi na inovacijama.

Osim za stručnjake iz Kalifornije, koji su predložili ovu investiciju, bit će posla i za Novomarofčane i žitelje Varaždinske županije, ističe gradonačelnik Hrenić.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing