radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Održano predavanje za cestičke poljoprivrednike

25.02.2018. 14:50:59
Poljoprivrednici iz Cestice slušali su predavanje o potporama koje će malim i srednjim tvrtkama te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG-ovima) dodjeljivati LAG – Sjeverozapad, Varaždinska županija i Općina Cestica, a upoznati su i s načinom na koji te potpore mogu ostvariti.

Tema o poticajima  - koju su zajednički organizirali Općina Cestica, Varaždinska županija i LAG Sjeverozapad – napunila je dvoranu DVD-a Križovljan Cestica.

O poticajima Varaždinske županije za poljoprivrednike je govorila Tanja Banfić. Istaknula je da korisnici potpora mogu biti poljoprivredna gospodarstva sa sjedištem na području Županije. Detaljno je predstavila 14 mjera u poljoprivredi koje će poticati Varaždinska županija i popis potrebne dokumentacije za realizaciju potpora.

Emil Tkalec iz LAG-a Sjeverozapad predstavio je poticaje koji se mogu ostvariti mjerom za mala i poljoprivredna gospodarstva, koja će biti raspisana u ožujku.

Lag Sjeverozapad će za 23 projekta bespovratno dodijeliti 15 tisuća eura po projektu, ukupno 2,5 milijuna kuna.  

Program poticaja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Općine Cestica za razdoblje 2018. -2020. godine, predstavio je Darijan Vinter. 

Osnovni ciljevi programa su stvaranje pozitivne i poticajne poduzetničke klime, jačanje konkurentnosti, razvoj novih proizvoda i usluga, otvaranje novih radnih mjesta te aktivacija ukupnog poljoprivrednog i turističkog potencijala Općine.

Program će se odvijati kroz pet točaka: bespovratne potpore za male i srednje poduzetnike, subvencije pripreme natječajne i projektne dokumentacije u svrhu apliciranja za bespovratna sredstva, bespovratne potpore u poljoprivrednom sektoru, bespovratne potpore za razvoj turističkog sektora i promotivne aktivnosti.  TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing