radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Predstavljanje dvaju filozofskih zbornika

13.02.2018. 15:18:28
Večeras će od 19 sati u Gradskoj knjižici  i čitaonici Metel Ožegović u  Varaždinu biti predstavljena dva filozofska zbornika: „Rat i mir“ urednika Gorana Sunajka i „Filozofija je djelo“ urednika Tomislava Krznara.

Tomislav Krznar novi je predsjednik Hrvatskog filozofskog društva, zaposlen je na Katedri za filozofiju i sociologiju Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Goran Sunajko zaposlen je u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža gdje djeluje kao član uredništva. O izdanjima će govoriti sami autori, dok će znanstvene recenzije iznijeti Hrvoje Jurić i Ivana Zagorac.

Ivana Zagorac predstojnica je Katedre za filozofiju odgoja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i glavna urednica časopisa za filozofiju odgoja „Metodički ogledi“, kao i autorica niza znanstvenih radova u zemlji i inozemstvu. Hrvoje Jurić književnik je i filozof, šef Odsjeka za filozofiju pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Hrvatskog bioetičkog društva.
 
Pozdravnu riječ održat će Matija Mato Škerbić, predsjednik Varaždinskog filozofskog kruga, koji će i moderirati cijeli događaj.TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing