radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

Nikola Drožđek - novo pojačanje NK Varteks

07.02.2018. 11:06:26
Ekipa nogometnog kluba Varteks i njihov trener Antun Jukić ovih su dana dobili još jedno pojačanje. Riječ je o miljeniku navijača i jednom od najzapaženijih igrača Varteksa u posljednjih nekoliko godina - Nikoli Drožđeku. Odigrao je više od 100 utakmica u dresu Varteksa prije nego je otišao u Austriju, gdje je stjecao nova iskustva, ali se i razvijao kao igrač.

- Bilo je to vrlo dobro i pozitivno iskustvo. Mislim da je pozitivno utjecalo na mene kao igrača jer sam se okušao u malo drugačijem stilu nogometa i rada, vidio kako funkcioniraju njihvoi klubovi i kakav je odnos između uprave, navijača i nas stranaca. Imam samo riječi pohvale, osim putovanja, koja su znala često biti iscrpljujuća – rekao je Drožđek koji se potom vratio u susjedno Međimurje, gdje je prvi dio aktualne sezone branio boje Dinama iz Domašinca.
- Međimurci i dalje puno više ulažu u nogomet i imaju kvalitetniju i jaču županijsku ligu od naše. Mogu sa sigurnošću reći da je 1. međimurska liga znatno jača i kvalitetnija od 1. varaždinske, što se i vidi po trenutnom plasmanu u 4. Nogometnoj ligi ČK-VŽ, gdje prve tri pozicije drže klubovi iz Međimurske županije - pojasnio je Nikola.

U Varteksu je igrao na nekoliko pozicija, ovisno što je momčadi u tom trenutku trebalo, a otkrio je i gdje se vidi u ovoj postavi.
- Prije dolaska u klub pričao sam s trenerom Jukićem i objasnio mi je koja je moja uloga u klubu i gdje me vidi. To je pozicija lijevog beka, koju sam igrao i kod njega kada mi je bio trener u Domašincu. Vidim se na poziciji gdje me vidi trener i ako bude trebalo, uvijek se mogu što bolje pokušati prilagoditi poziciji i zadatku koje će trener iznijeti - rekao je  Nikola koji smatra da se Klub mora fokusirati na ostanak u 3. HNL.
-Imamo mladu ekipu i mlade dečke, kojima još nedostaje iskustva i koji će iz sezone u sezonu biti sve bolji igrači, a samim time očekujem i bolji plasman kluba. Ove sezone moramo ostvariti ostanak, a iduće razmišljati o nekim boljim i većim rezultatima - zaključio je Nikola Drožđek.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing