radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

Plivači Baroka pomeli konkurenciju u Sisku

29.01.2018. 12:17:06
Ovog vikenda, u Sisku, na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za kadete, ml. kadete i početnike, nastupila su i 23 člana PK “Barok”. U konkurenciji od 11 klubova i 260 natjecatelja, plivači Baroka osvojili su rekordnih 48 medalja; od toga 22 zlatne, 16 srebrnih i 10 brončanih.

U kategoriji početnika najuspješnije su bile Patricija Švetak i Bela Mitrović. Njih dvije zajedno su osvojile nevjerojatnih 15 pojedinačnih medalja i apsolutne su junakinje ovog natjecanja.   
             
Vedran Šavor je osvojio broncu na 100 prsno. Također, početnici u sastavu Vedran Šavor, Patricija Švetak, Lovro Juretić, Bela Mitrović u štafeti 4x50 slobodno mix, osvojili su titulu Regionalnog prvaka.

U kategoriji mlađih kadeta briljirali su Leona Juriša, Anja Mirilović i Filip Kukec.  Leona je osvojila 3 zlata,  Anja je doplivala do dva treća mjesta, dok se Filip penjao sveukupno 5 puta na postolje: osvojio je 3 zlata, te srebro i broncu.

Mlađe kadetske štafete u sastavu: Leona Juriša, Maša Manojlović, Ivona Jurković i Anja Mirilović osvojile su 2 zlatne medalje.

U kategoriji kadeta istaknuli su se Nika Dobovičnik, Petra Švetak, Luka Kokotec, Niko Balenta i Dora Jurak. Nika Dobovičnik osvojila je 3 bronce. Petra je pobijedila na 100 prsno, dok je Luka bio najbrži na 400 mješovito, a uz to je osvojio i 3 srebrne medalje. Delfinaš Niko, najbrži je bio na 100 i 200 delfin

Kadetkinje na 4x100 slobodno u sastavu: Dora Jurak, Nika Dobovičnik, Petra Švetak i Anamarija Zavrtnik osvojile su 3.mjesto, dok su Hana Ivanković, Petra Švetak, Anamarija Zavrtnik i Nika Dobovičnik osvojile broncu na 4x100 mješovito.

Kadeti u sastavu: Niko Balenta, Filip Kukec, Luka Kokotec i Luka Štumberger osvojili su srebro na 4x100 slobodno i zlato na 4x100 mješovito.                                                     

Štafeta 4x100 mješovito mix u sastavu: Nika Dobovičnik, Luka Štumberger, Niko Balenta i Anamarija Zavrtnik osvojila je srebrnu medalju. Također, od 160 starteva isplivano je 125 osobnih rekorda.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing