radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

750 ljudi posjetilo Vatrogasni muzej

29.01.2018. 12:04:17
Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu i ove godine je sudjelovao sa izložbom "Vatrogasci i sport" u manifestaciji "Noć muzeja", a zabilježeno je oko 750 posjeta građana.

Otvorenju izložbe u prepunom galerijskom prostoru prisustvovali su izaslanik župana Varaždinske županije Martin Hajdinjak, izaslanik gradonačelnika Grada Varaždina, predsjednik Vatrogasne zajednice županije Varaždinske Nedeljko Vukalović, zapovjednik VZŽ Varaždinske i Javne vatrogasne postrojbe Varaždin Ivica Labaš, te brojni drugi uvaženi gosti. Okupljenima se obratio Nedeljko Vukalović koji je istaknuo važnost vatrogasnih natjecanja, kroz koja se hrvatski vatrogasci obučavaju od pedesetih godina prošlog stoljeća.

- Natjecanja imaju bitnu komponentu za osposobljavanje hrvatskih vatrogasaca jer ih prvenstveno pripremaju za djelovanje na intervencijama. Stoga je imperativ nastaviti s ovom vatrogasnom tradicijom u kojoj sudjeluju vatrogasci od najmlađe dobi do veterana - rekao je Vukalović i otvorio izložbu. Posjetitelji su ujedno mogli vidjeti vježbu s vatrogasnom motornom štrcaljkom koju je izvelo natjecateljsko odjeljenje JVP Grada Varaždina, osvajači 2. mjesta na prošlogodišnjoj Vatrogasnoj olimpijadi u Villachu. Članovi Vatrogasne sportske udruge Žiškovec predstavili su segmente iz vatrogasnog sporta, a predstavljena su i vatrogasna vozila i oprema.

- Kroz zanimljiv program privukli smo velik broj građana što pokazuje kako je Muzej interesantan svima, ne samo vatrogascima. Zahvaljujem svim posjetiteljima te pojedincima i ustanovama koje su sudjelovale u postavljanju izložbe. Za kraj, pozivamo sve koji još nisu bili u Muzeju, ne čekajte novu Noć muzeja, već nas posjetite što prije - rekao je voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić.

   
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing