radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Počeo 2. KAJkavski vikend u Novom Marofu

20.01.2018. 08:24:14
Izložbom slika i koncertom kajkavskih popevki jučer je u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu počeo trodnevni 2. KAJkavski vikend v Marofu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof.

Na izložbi slika marofskih i hlebinskih slikara i slikarica pod nazivom „Na jenom mestu Marof i Hlebine“ predstavljaju su se Zvjezdana Bukovčan, Vesna Gužvinec, Danica Klopotan i Stjepan Hajduk iz Novog Marofa te Stjepan Pongrac i Josip Gregurić iz Hlebina. Izložbu je otvorio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Tradicija suradnje novomarofskih i hlebinskih slikara se nastavlja i nastavit će se i dalje. Ovim djelima uljepšan je prekrasan izložbeni prostor male dvorane Kulturnog centra. Umjetnost je vrlo važna u životu čovjeka, jednog mjesta, jedne države, a onda i čovječanstva. Kad ne bi imali ljude koji stvaraju bili bi doslovno prazni – rekao je gradonačelnik na otvorenju izložbe.

U nastavku 2. KAJkavskog vikenda v Marofu veliku dvoranu Kulturnog Centra „Ivan Rabuzin“ ispunili su zvuci kajkavskih popevki.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ivana Kušek istaknula je da je premijerno izdanje prošle godine pokazalo potencijal manifestacije.

– Nastavili smo i obogatili program ove godine s koncertom kajkavskih popevki na kojem su nastupili brojni izvođači. Zahvaljujem svima koji su nastupili i Juraju Galini na odličnoj suradnji u pripremi koncerta. Sljedeća dva dana donose nam tradicijske običaje i naše male kajkavce. I to je posebno na manifestaciji, djeca koja se s veseljem uključuju kao sudionici – naglasila je.

Danas od 14 sati u maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin predstavit će se udruge koje njeguju tradicijske običaje. U 16 sati počinju izvedbe Dramske amaterske družine „Profesionalci“ iz Gojanca, uz čitanje kajkavskih pjesama Višnje Andrašek. U 19 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin dobro znana Dramska udruga „Kaj“ iz Zaboka uprizorit će predstavu „Zemlja“. Ulaznica je 20 kuna.

Sutrašnji dan  od 16 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ rezerviran je za Dječji kajkavski dan na kojem će se predstaviti mali kajkavski pjesnici sa svojim pjesmama koje su pristigle na natječaj na temu „Beli se beli breg“. Uz recital bit će i dramske igre Dramionice DND Novi Marof i njihove mentorice Željke Rabuzin, predstava „Pepeljuga i tri patuljka“ u izvedbi učenika OŠ Novi Marof i njihove mentorice Sunčice Križan-Kadi te nastup članova Dramske družine „Marof“.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing