radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

U tijeku su radionice za turističke djelatnike

16.01.2018. 13:17:17
U okviru projekta Zeleno želimo sufinanciranog iz programa Interreg Slovenija – Hrvatska, ŽK Varaždin održava besplatne radionice na tri turističke teme. Jučer je održana radionica na temu "Poduzetnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja posluju u turističkoj djelatnosti ili dopunskoj ugostiteljsko-turističkoj djelatnosti". Danas se održava radionica na temu Poslovanje turističkih objekata u ruralnom području, a sutra će tema radionice biti Etno-sela i gospodarstva s etno-zbirkama.

Radionice održava Đurđa Somođi, stručnjakinja u području turizma i hotelijerstva. Poduzetnicima, privatnim iznajmljivačima i vlasnicima malih obiteljskih gospodarstava, organizatorima manifestacija i ostalim zainteresiranim turističkim djelatnicima predstavlja osnovne zakonske regulative koje se odnose na turizam i mogućnosti financiranja razvoja inovativnih turističkih proizvoda, a pomaže im i razraditi njihove ideje i prijedloge za razvoj inovativnih turističkih proizvoda i naučiti ih kako najbolje plasirati i prodati turistički proizvod.
- Odaziv je jako odabir što pokazuje interes, ali i potreba svih sudionika za ovakvim informativnim radionicama iz područja turizma u ruralnim područjima. Oni vape za europskim sredstvima koja su im na raspolaganju, ali je očito jako teško doći do idejnog projekta koji ulazi u sustav pripremanja, te potom i dobivanja sredstava na temelju Natječaja EU fondova – rekla je Somođi.

Zadovoljni su i polaznici. Snježana Miklučić Jakopović iz OPG -a Jakopović koji se bavi ekološkim uzgojem ljekovitog bilja i proizvodnjom ekološke proizvodnjom i agroturizmom veseli se novim znanjima.
- Svi smo mi puni novih ideja. Svi nešto imamo i nešto planiramo, ali nam fali osnovni poticaj, nit vodilja, kamo krenuti, na koji način i čemu se konkretno posvetiti. Svakako bi bilo dobro kada bi bilo još konkretnijih stvari koje nas zanimaju – rekla je Mikulčić Jakopović.

Radionice se provode u okviru programa Interreg Slovenija – Hrvatska, koji traje do kraja siječnja 2019. godine, a u kojem sudjeluju hrvatski i slovenski partneri.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing