radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Večeras u HNK Varaždin - predstava Lolita

12.01.2018. 13:32:37
U varaždinskom HNK večeras gostuje teatar Madlenianum iz Zemuna  s predstavom “Lolita”, nastalom prema romanu rusko-američkog književnika Vladimira Nabokova.
- Lolita je jedna kontroverzna predstava/drama u kojoj temeljno razgovaramo o čednosti, erotičnosti, o osjećajima koji još uvijek vladaju nama i koji još uvijek nisu u nama ubijeni -  kazala je intendantica varaždinskog HNK Jasna Jakovljević.

Ekipa mladih kazališnih umjetnika pripremila je svoj pogled na ovu ljubavnu priču koja još više dobija na inrigantnosti u sadašnjem trenutku u kojem se pitanja ljudskih prava iznova propituju. Rediteljica predstave Jovana Tomić u ovim novim vremenima gdje se i granice ulaska u pubertet mijenjaju, kao i načini komunikacije među generacijama, nalazi nove pristupe i nova tumačenja Nabokovljeve kontroverzne ljubavne priče.

Glumačku ekipu u ulozi Humberta predvodi Bojan Žirović, a u naslovnoj ulozi publika će gledati mladu Anu Mandić. Ostale uloge dodijeljene su Irmi Milović i Peđi Marjanoviću. Predstava je na rasporedu u 20 sati na Sceni Zvonimira Rogoza.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing