radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

Pet Varaždinaca trčat će Ultra-Trail du Mont-Blanc

11.01.2018. 12:54:46
Na startu utrke duge 170 kilometara sa 10.000 metara uspona, koja se trči po surovom terenu područja koje okružuje Mont Blanc, a koji je sam po sebi simbol ljudske izdržljivosti, ove će godine stajati 5 članova varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad: Jelena Sekelj, Mario Erdec, Igor Varga, Ranko Orehovec i Zenil Vugrinec.

Utrka prolazi kroz tri države i penje se na deset vrhova u području oko Mont Blanca. Ultra-Trail du Mont-Blanc jedan je od najtežih ultra maratona današnjice i simbol ljudske izdržljivosti, koja za svakog ozbiljnog trkača ima kultni status. Najnemilosrdnija je europska utrka koja se trči po surovom alpskom terenu, veći dio staze je iznad 2000 metara nadmorske visine i trči se u različitim vremenskim uvjetima.

Sa startom i ciljem u Chamonixu, većina natjecatelja na stazi provede dvije noći, budući je vremenski limit za završiti utrku 46 sati i 30 minuta. Za kvalifikaciju moralo se sakupiti 9 ITRA bodova u posljednje dvije godine, i to u maksimalno tri utrke. Nakon što se sakupe bodovi i izvrši prijava na utrku slijedi izvlačenje. Samo sretnici dobivaju priliku, a od samo 8 Hrvata, čak 5 ih je iz varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad. Ujedno je Jelena Sekelj jedina žena iz Hrvatske koja će se imati priliku upisati u povijest.

Pripreme i odlazak na utrku iziskuju znatne financijske izdatke pa je svaka pomoć klubu SRD 315 Sjeverozapad dobrodošla da njihovi trkači dostojanstveno predstave Varaždin na ovoj svjetskoj manifestaciji.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing