radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Ovako se treba parkirati i ponašati tijekom EURA

11.01.2018. 09:44:08
Od 12. do 24. siječnja 2018. godine, tijekom Europskog prvenstva u rukometu EHF EURO 2018., zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije prijevoza rukometnih reprezentacija, kao i gostujućih navijača uspostavit će se posebna regulacija prometa u zoni Sportske dvorane Arena u Varaždinu  i to:

Na dionici nerazvrstane ceste od Sportske dvorane uz Dravski kanal u smjeru Motičnjaka i Trnovca bit će uspostavljen jednosmjerni promet te će s desne strane kolnika biti omogućeno parkiranje vozila.
Osim parkirališta u zoni same Sportske dvorane, posjetitelji će moći vozila parkirati i na parkiralištima u Ulici Ivana Severa, M.P. Miškine te na sada osvijetljenom parkiralištu kod Dravskog mosta u Međimurskoj ulici.
Mole se posjetitelji s područja grada Varaždina da na utakmice dolaze pješke, a ostali da koriste predviđena parkirališta te da vozila ne parkiraju na kolniku, pješačkim stazama i drugim površinama na način da ugrožavaju sigurnost i protočnost prometa.

Osim toga, iz policije navode i koja su protupravna ponašanja na sportskim natjecanjima. Protupravno je posjedovanje ili konzumacija droge i alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže više od 6% alkohola, kao i posjedovanje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja. Protupravan je i pokušaj unošenja u sportsku dvoranu  i isticanja transparenata, zastava ili drugih predmeta s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjima kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, kao i pokušaj unošenja alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su prema prosudbi redara pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja. Zabranjeno je i bacanje predmeta u natjecateljski ili gledateljski prostor, a nedopušten je pokušaj ili ulazak u natjecateljski ili drugi prostor za koji se nema odobrenje. Proupravno je maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način radi prikrivanja identiteta, kao i pokušaj ulaska, dolazak i boravak u sportskoj dvorani u alkoholiziranom stanju iznad 0.5 g/kg.

Policija je ovlaštena zabraniti i spriječiti dolazak na sportsko natjecanje osobi koja se protupravno ponaša, zadržati je ili udaljiti iz sportskog objekta i iz njegove okolice ili mjesta održavanja sportskog natjecanja, te izricati propisane sankcije.
Kako bi izbjegli neugodnosti, u prostor dvorane stoga ne unosite predmete kao što su staklena ambalaža, kišobrani, laserski uređaji, upaljači, kovanice, kozmetički preparati i drugo jer će redari te  predmete prilikom pregleda na ulasku u dvoranu oduzimati.
Također iz policije savjetuju posjetiteljima da u vozilima ne ostavljaju vrijednosti (torbice, novčanike, elektroničke uređaje i dr.) na vidljivim mjestima kako bi se spriječile provale u vozila i time izbjegle neželjene situacije.   


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing