radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

880 tisuća kuna za uređenje ceste

11.01.2018. 08:56:54
Općini Maruševec prihvaćen je zahtjev za potporu za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste u Druškovcu.

Naime, Općina je uz pomoć Agencije za razvoj Varaždinske županija – AZRA-e pripremila Zahtjev koji je dostavljen u Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Agencija ga je krajem prošle godine ocijenila prihvatljivim za europska sredstva iz Mjere 07 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima. Odlukom o stopostotnom iznosu financiranja općinske ceste koja vodi prema Područnoj školi i groblju u Druškovcu, Općina Maruševec dobila je potporu u  iznosu od oko 880 tisuća kuna.

- Uredit će se kolna površina i ugraditi funkcionalno rješenje za oborinske vode u duljini od 1.004 metara - rekao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem koji nije krio zadovoljstvo prvom izdašnom prilivu europskog novca u općinsku blagajnu na početku nove godine.

-Prošle smo godine obećali da ćemo cestu asfaltirati, a ove godine ćemo to obećanje i ispuniti. Potrebnu dokumentaciju smo osigurali prijavom Zahtjeva za financiranje i sad očekujemo ugovor iz Agencije kako bismo mogli započeti s javnom nabavom i radovima. Omogućit ćemo građanima bolju prometnu povezanost, riješiti problema plavljenja dionice i ono najvažnije, djeci omogućiti neometan i siguran dolazak do škole - istaknuo je zamjenik načelnika Mario Klapša.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing