radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Održana svečana sjednica Grada Varaždina

06.12.2017. 15:40:25
U nazočnost brojnih uvaženih gostiju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina povodom blagdana svetog Nikole – Dana Grada Varaždina.
Na samom početku sjednice goste je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, a potom se obratio gradonačelnik Ivan Čehok koji je najavio neke od ključnih projekata u  Varaždinu u sljeećem razdoblju. To su  razvoj obrazovanja, osobito sveučilišnog, razvoj svjetlovodnog priključka, kao i razvoj Varaždina kao Grada Kulture.

- Moramo svi zajedno shvatiti da je Varaždin ono što nas je odredilo, ali da i Varaždinu moramo jednako tako, sa svojim sposobnostima i kompetencijama, sve to i vratiti. Mi ćemo nastojati da u sljedećih nekoliko godina postignemo i više nego što smo si u početku zadali – rekao je Čehok.

Na sjednici su uručena javna priznanja, a nagrade za životno djelo dobili su Tihomir Hunjak, posthumno Boris Ratković i Branko Topić.
U ime svih nagrađenih obratio se Tihomir Hunjak, dugogodišnji profesor na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.
- Spoznaja da u Varaždinu postoji toliko ljudi koji su spremni dati nešto više od onoga što se daje za poštenu plaću, koji žrtvuje svoje vrijeme da bi ga posvetili drugima, je ugodna i ona je osnova za tvrdnju da je privilegija je živjeti u Varaždinu – rekao je Hunjak.

Ujedno su na svečanoj sjednici gradonačelnici Ivan Čehok i Ivan Penava potpisali Povelju o suradnji i prijateljstvu gradova Vukovara i Varaždina.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing