radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Župan Čačić u obilasku prve školske televizije

21.11.2017. 13:18:19
Prvu školsku televiziju u kojoj rade učenici Elektrostrojarske škole obišao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić, u pratnji dožupana Tomislava Paljaka i pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka.

Studio, režiju, montažu i novu opremu gostima su predstavili učenici, mladi novinari, snimatelji i voditelji, prve školske televizije koja djeluje u okviru Centra izvrsnosti iz hrvatskog jezika.
- Ovi naši mladi ljudi imaju opremu kao i naše lokalne televizije, prvorazrednu tehniku i montažu i vrhunski zvuk, dakle, svaka čast. To imaju od prvog razreda u četiri kurikuluma – rekao je župan Radimir Čačić.

U opremanje je uloženo više od milijun kuna, od čega je 65 posto ili 674.057 kuna izdvojila Varaždinska županija, a ostala sredstva osigurana su putem projekata te iz vlastitih prihoda Elektrostrojarske škole.

Televizija je u potpunosti je opremljena za pretprodukciju, snimanje i montažu, odnosno za rad u svim fazama izrade kraćih i dokumentarnih filmova, kao i snimanje nastavnih materijala poput pokusa i vježbi.
- Ovo je fantastična priča. Učenici ovdje uče uz rad i nije im teško. Kao što sam napomenuo, ovo je pravi primjer kurikularne reforme gdje smo školu okrenuli naglavačke. Ovdje nema problema s nedolaskom i izostancima, jednostavno svi vole i žele raditi. Rezultat toga je da imamo mlade ljude koji jednog dana mogu bez problema ući na tržište rada ili studirati – rekao je ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos.

Školska televizija trenutno program emitira u okviru MAGIC NET mreže. 


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing