radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Počela je provedba projekt EcoSmartCities

16.11.2017. 14:22:58
U Hotelu Amalia u Ludbregu održana je početna konferencija projekta EcoSmartCities, u sklopu kojeg se uvodi inovativni sustav za pametno zbrinjavanje otpada u obliku podzemnih platformi i pametnih kanta za smeće.

Taj inovativni sustav će biti povezan i s naprednim softverom za praćenje razine popunjenosti otpada. Projekt je sufinanciran iz programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, a provodi se u suradnji s Gradom Zalaegerszegom (Zalegerzegom) i uz podršku Zajedničkog tajništva Mađarska – Hrvatska.

Treći je to projekt koji Grad Ludbreg provodi u suradnji s Mađarskom, rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić. Ujedno je naveo koji su benefiti ovog inovativnog sustava.
- Ono što je novost za Grad Ludbreg jest i ugradnja dvije eksperimentalne podzemne platforme za prikupljanje otpada koje bi se stavile u najgušće naseljene dijelove Ludbrega, pa bismo kroz taj projekt zapravo ispitali kolika je opravdana investicija za sljedeće godine u tom smjeru. Mislim da će i građani kroz ovaj projekt i kroz sve što radimo za zbrinjavanje otpada biti zadovoljni – rekao je Bilić.

Na taj način se postiže vremenska učinkovitost, smanjuju troškovi prijevoza, a ujedno se osigurava učinkovito upravljanje ljudskim resursima. Na početnoj konferenciji sudjelovao je i zamjenik župana Robert Vugrin koji je pohvalio rad Grada Ludbrega na povlačenju sredstava iz Europske unije.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing