radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

TZ u Lepoglavi ostvarila 83.000 kuna potpore

15.11.2017. 09:03:19
Turistička zajednica grada Lepoglave ostvarila je u ovoj godini 83.000 kuna potpore za provedbu četiri projekta usmjerenih jačanju turističkih potencijala i ponude grada. Sredstva su osigurana kroz natječaje Hrvatske turističke zajednice.

Najviše, 40.000 kuna Hrvatska turistička zajednica izdvojila je za potporu organizaciji 21. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

Za projekt odnosno pripremu izložbe "Nova vizija lepoglavske čipke kao UNESCO-ve baštine" Turistička zajednica grada Lepoglave dobila je od Hrvatske turističke zajednice potporu od 30.000 kuna. Riječ je o izložbi koja na drugačiji način predstavlja povijest lepoglavskog čipkarstva, a koja je prvi puta bila predstavljena na 21. međunarodnom festivalu čipke. U planu je nadogradnja i postavljanje ove izložbe u stalni izložbeni prostor kako bi posjetiteljima koji dolaze Lepoglavu omogućila samostalno upoznavanje s lepoglavskim čipkarstvom.

Projekt "Lepoglava – grad čipke i kulture" dobio je potporu od 10.000 kuna. Projektom se planira uređenje postojećeg oglasnog stupa koji se nalazi u blizini autobusne stanice i pilova na samom ulazu u centar Lepoglave. Trenutni reklamni stup bi se obnovio i predstavljao turističko-informativni totem koji bi sadržavao informacije o zaštićenoj kulturnoj baštini  Lepoglave (čipki, crkvi i samostanu), interpretaciju pilova i informacije o ostatku zida pavlinskog samostana koji je također jedna zanimljivost Lepoglave.

Hrvatska turistička zajednica poduprla je s 3.000 kuna i nabavku računalne opreme kojom će se omogućiti adekvatno funkcioniranje ureda i rad u eVisitor sustavu.

Moram istaknuti da je Turistička zajednica grada Lepoglave povukla najviše sredstava u odnosu na ostale gradske turističke zajednice u Varaždinskoj županiji po Javnom pozivu za kandidiranje programa/projekta za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini - rekla je direktorica ureda Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing