radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Vrijedan dar Biskupije Općini Maruševec

13.11.2017. 15:03:11
Varaždinska biskupija je Općini Maruševec darovala zemljište za izgradnju Kulturnog centra.  Načelnik Općine Damir Šprem upoznao je prošlog mjeseca varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka s potrebom Općine za izgradnjom Kulturnog centra, koji bi bio važan čimbenik kulturnog i društvenog života općine. S obzirom na to je Općini Maruševec jedan od prioriteta očuvanje kulture, tradicije i običaja, te da mlađe i stare generacije mještana ostanu živjeti i djelovati u svom zavičaju, s Varaždinskom je biskupijom dogovoreno darovanje zemljišta podno Crkve u Maruševcu, na kojemu će u sljedećim godinama niknuti multifunkcionalni objekt koji će služiti za organizaciju vremena i sadržaja namijenjenih građanima Općine Maruševec i susjednih mjesta.

Ugovor o darovanju zemljišta u ime Općine Maruševec i Varaždinske biskupije potpisali su župnik Župe Maruševec Krunoslav Milovec, opunomoćenik Varaždinske biskupije i načelnik Damir Šprem.

Potpisivanju je nazočio i zamjenik načelnika Mario Klapša koji je otkrio kako se radi o kapitalnom projektu Općine Maruševec, koji će građanima osigurati nove, moderne prostore za potrebe rada brojnih udruga i organizaciju različitih općinskih manifestacija i događanja za sve generacije stanovnika Općine Maruševec na jednom mjestu.
–Kultura je važan segment života Općine Maruševec, a već godinama ovdje se održavaju različite manifestacije, smotre folklora, sajmovi i događaji koji sve više bude interes javnosti, ali trenutno ne postoji prikladni prostor za njihovo održavanje - rekao je Klapša. Projektna ideja Kulturnog centra Maruševec prijavit će se na poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

-Prema pripremljenom konceptu, u Kulturnom centru Maruševec bit će smještene multifunkcionalne dvorane, prostorije za udruge, izložbe, knjižnica, igraonica, kotlovnica, sanitarne i prostorije za tehniku, kotlovnica, itd. Novac za izgradnju povući ćemo kroz Europske fondove, i to radimo od početka, od same pripreme potrebne dokumentacije - istaknuo je zamjenik načelnika Mario Klapša.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing