radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Počeli radovi na novoj zgradi tvrtke Mobilisis

09.11.2017. 14:12:33
Na gradilištu nove zgrade varaždinske tvrtke Mobilisis d.o.o. danas je održano svečano polaganje kamena temeljca.

Gradilište nove zgrade nalazi se u poduzetničkoj zoni Jalkovec u neposrednoj blizini postojeće zgrade tvrtke Mobilisis. U okviru javnog poziva Kompetentnost i razvoj MSP iz EU fondova Mobilisisu je dodijeljeno 13,743.033,81 kuna bespovratnih sredstava.

Uz izgradnju novog poslovnog prostora, u sklopu provedbe ovog projekta uložit će se u novu opremu, a ujedno će se zaposliti i nova radna snaga.  
- Projekt je koncipiran na način da se financira zgrada, oprema, strojevi, obrazovanje ljudi i softverske licence, praktički cijeli paket da se svi zajedno uselimo u novu zgradu i da počnemo raditi. To je i veliki doprinos Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koje se sufinanciralo projekt preko fondova EU – rekao je Krešimir Meštrić, direktor Mobilisisa

 Uz brojne uzvanike, polaganju kamena temeljca nazočili su Sanjin Brodarac, stručni savjetnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, gradonačelnik Ivan Čehok, zamjenica Sandra Malenica i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan. Gradonačelnik Ivan Čehok čestitao je Mobilisisu na uspješnom radu, a ujedno je najavio potporu svima koji će slijediti put Mobilisisa.
- Ovo je sigurno veliki korak i za Mobilisis i za varaždinsku privredu jer nama treba visoka tehnologija, nama trebaju ovakva hardverska i sofverska rješenja i ovakve tvrtke. Ja se nadam da će ih biti još i više, a Grad Varaždin će sa svojom institucionalnom potporom, i preko Tehnološkog parka, i ovdje u Zoni i u Zoni Brezje stvoriti uvjete da oni mogu graditi, uz naravno potpore Europske unije, odnosno EU fondova i državnih fondova. Mislim da je ovo pravi put kojim trebamo ići u našem gospodarstvu– rekao je Čehok.

Završetak projekta planiran je u srpnju 2019. godine, a očekivani rezultati su dvostruko povećanje prihoda od prodaje, šesterostruko povećanje prihoda od prodaje u inozemstvu te 29 zaposlenih.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing