radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Ludbreg provodi još jedan projekt

08.11.2017. 09:36:30
Grad Ludbreg je započeo sa provedbom još jednog projekta odobrenog iz fondova EU. Riječ je o projektu pod nazivom „Two and a half minutes to midnight“ u kojem će djeca iz Osnovnih škola učiti o klimatskim promjenama.

Vodeći partner je Grad Peshtera iz Bugarske, a ostali partneri su Osnovna škola Sv. Patriarh iz Peshtere, Regionalna energetska agencija Pazardjik, Komunalno javno poduzeće Vodovod Kochani iz Makedonije, Osnovna škola Krste P. Misirkov iz Makedonije, Makedonska geotermalna organizacija, Grad Ludbreg, Osnovna škola Ludbreg i Regionalna energetska agencija Sjever iz Koprivnice.

U petak, 3. studenog u Peshteri potpisani su sporazumi o partnerstvu, a održan je prvi sastanak projektnih partnera. Tijekom projekta izradit će se priručnik za učitelje osnovnih škola na temelju kojeg će djeca učiti teorijski i praktični dio o klimatskim promjenama. Izradit će se i dokument za strateško partnerstvo između javnih tijela, udruga i obrazovnih institucija.

120 učenika iz triju osnovnih škola bit će uključeno u dugotrajno obrazovanje kojim će unaprijediti svoje znanje i vještine vezano uz klimatske promjene, a 9 najboljih učenika iz svake škole sudjelovat će u transnacionalnom natjecanju o klimatskim promjenama.
Projekt traje 2 godine tijekom kojeg će se provoditi 3 četverodnevna treninga na kojima će učitelji osnovnih škola steći kompetencije, znanja i vještine u korištenju OER obrazovnih materijala i alata te eTwining model pomoću kojeg će moći surađivati sa ostalim školama iz zemlje i inozemstva.

Sljedeći sastanak projektnih partnera održat će se 15. siječnja 2018. godine u Ludbregu.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing