radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Sporazum sa šangajskim Hi-Tech parkom

07.11.2017. 15:04:21
Proteklog je tjedna u Shanghaiu održana ceremonija potpisivanja Sporazuma o suradnji između Tehnološkog parka Varaždin i šangajskog Caohejing Hi-Tech parka.

Ceremonija potpisivanja održana je u sklopu međunarodne radionice o poslovnoj inkubaciji. Tehnološki park Varaždin predstavljao je pomoćnik direktora Karlo Kukec dok su svojim sudjelovanjem potporu ovoj suradnji iskazali i član Uprave HAMAGBICRO-a, Boris Guina te nacionalni koordinator projekata EUREKA/Eurostars, Vedran Đidara

Jednotjedna međunarodna radionica o poslovnoj inkubaciji sastojala se od TEDx događaja, Hi-tech karnevala i predavanja svjetskih stručnjaka iz područja poslovne inkubacije.
Karlo Kukec u svom je predavanju predstavio programe Tehnološkog parka Varaždin i identificirao prilike za suradnju varaždinskog i šangajskog poduzetničkog ekosustava, dok je Vedran Đidara u svom izlaganju predstavio proces izgradnje hrvatske nacionalne mreže poduzetničkih potpornih institucija.

Osim toga, prepoznate su prilike za suradnju na tri područja: 1.studentska razmjena na jednosemestralnoj i dvosemestralnoj razini, 2.'soft landing' visokotehnološki hrvatskih u Shanghaiu s ciljem proširenja spektra poslovnog modela i razvoja tržišta i 3.'soft landing' kineskih tvrtki u svrhu pronalaženja visokokvalitenog kadra.

Pripremne radnje za početak suradnje odvijat će se u narednih 6 mjeseci dok se dolazak šangajske delegacije u Varaždin planira za lipanj 2018.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing