radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

KUD "Klaruš" nastupio na državnoj smotri u Sisku

23.10.2017. 08:16:08
Na Susretu izvornog folklora u Sisku nastupilo je preko 900 folkloraša iz 21 hrvatskog ansambla i skupina te gostujućih skupina iz Slovenije, Austrije te Bosne i Hercegovine.

Ansambli i skupine pravo sudjelovanja na 24. susretu izborili su nastupima na županijskim smotrama, pa je tako KUD "Klaruš" iz Maruševca, kao predstavnik Varaždinske županije, nastup na ovogodišnjoj državnoj smotri u Sisku izborio pobjedom na 4. županijskoj smotri izvornog folklora, održanoj krajem rujna u Vidovcu.

U znak podrške, s KUD-om "Klaruš" u Sisak je doputovalo i vodstvo Općine Maruševec, načelnik Damir Šprem, zamjenik Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar, koji su pratili program i bodrili maruševečke predstavnike.

Scenski nastup KUD-a "Klaruš" pod nazivom „Varaždinsku pole“ priredio je Zlatko Peharda. Iako ih stručno povjerenstvo nije nagradilo, činjenica da je KUD "Klaruš" drugu godinu zaredom predstavljao Varaždinsku županiju na ovom državnom susretu u konkurenciji najboljih iz čitave Hrvatske, govori o kontinuiranom kvalitetnom i predanom radu članova, voditelja i vodstva KUD-a, koji iduće godine slavi 20 godina od osnutka.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing