radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

Ugovori o korištenju sportskih objekata

06.10.2017. 08:32:00
U Gradskoj vijećnici potpisani su ugovori o upravljanju i korištenju sportskih objekata.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Ivan Čehok te Josip Plečko, predsjednik Streljačkog društva Varaždin, Tomislav Crnadak predsjednik Stolnoteniskog kluba Varaždin, iz Teniskog kluba Varteks ugovor je potpisao Marijan Dugandžić, zatim Alen Runac, predsjednik Hrvačkog kluba Vindija, Ivan Novak, glavni tajnik Županijskog nogometnog saveza Varaždin i Predrag Čosić, predsjednik Nogometnog kluba Mladost. Ugovori su potpisani na rok od 5 godina.

Na sportskim građevinama kojima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, njih šest (Sportski centar Sloboda, Stadion Varteks, Sportska dvorana i Baloni u Graberju, Igralište Srednjoškolac, Nogometno igralište u Hrašćici i Jalkovcu) trenira ukupno 51 sportska udruga, a broj registriranih sportskih udruga daleko je veći.

-Preko šezdesetak športskih udruga je na području Grada. Siguran sam da su u odnosu na broj stanovnika, podaci koje je još nekad iznio Hrvatski olimpijski odbor, da je Varaždin 'najsportskiji' grad, još uvijek aktualni. Kada bismo uzeli sve gradske i privatne objekte, to je preko 40 objekata u gradu Varaždinu. To je raznovrsnost kojom se treba ponositi - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Runac je naglasio da Zajednica ulaže maksimalan trud u održavanje objekata.
Osim što su smanjili troškove održavanja, uskoro kreću ulaganja u tri sportska objekta.
- Smanjili smo troškove održavanja objekata. Trudimo se da što više klubova ima kvalitetne uvjete. Uskoro kreću ulaganja u obnovu nogometnog stadiona, dvorane u Graberju i stadiona Sloboda. Ne mirujemo, cijelo vrijeme radimo – kazao je Runac.TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing