radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Avar obišao područja ugrožena poplavom

20.09.2017. 13:49:36
Načelnik stožera Civilne zaštite Grada Varaždina i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar danas prijepodne obišao je kritična mjesta uz rijeku Plitvicu koja je zaprijetila visokim vodostajem zbog obilnih oborina na području Varaždina i okolice. 

Zajedno sa svojim zamjenikom Željkom Kušterom i zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Ivicom Labašem, Avar se želio na licu mjesta u Jalkovcu i Kućanu uvjeriti kakva je trenutna situacija i što se može očekivati slijedećih sati. Prema riječima mještana, Plitvica je tijekom noći opasno zaprijetila i poplavila nekoliko dvorišta. Na nekoliko mjesta uz most u Jalkovcu postavljena su i vreće s pijeskom. Uspostavljene su redovne mjere obrane od poplava, a Hrvatske vode – podcentar za obranu od poplava prati vodostaje Plitvice i Bednje na cijelom toku. 

Kako je objašnjeno, riječ je o bujičnim vodama koje nadiru iz gornjeg toka rijeka zbog obilnih kiša proteklih dana. Prema podacima vodostaji su u blagom padu pa se bez daljnjih oborina očekuje prolazak vodnog vala bez većih šteta. 


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing