radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Konferencija o energetskoj obnovi škola

18.09.2017. 14:31:40
53 % sredstava od 9 milijuna i 200 tisuća kuna stiže iz Europskog energetskog fonda, dok će ostatak troškova pokriti Varaždinska županija, rekao je danas na uvodnoj konferenciji vezanoj za energetsku obnovu zgrada Srednje škole Novi Marof, Osnovne škole Veliki Bukovec, te Osnovne škole Franje Serta Bednja, zamjenik župana Tomislav Paljak.
- Riječ je o kompletnoj obnovi, toplinskoj izolaciji, obnovljivim izvorima energije, unutarnjoj i vanjskoj stolariji. Zapravo, sve ono što će u konačnici dovesti do maksimalnih ušteda energije – rekao je Paljak.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek kazao je da se energetska obnova škola temelji na europskim mjerilima i prema smjernicama Europske komisije.

Ravnateljica Osnovne škole Veliki Bukovec Željka Marković – Bilić istaknula je da je za 264 učenika, koji još uvijek pohađaju dvosmjensku nastavu, ova energetska obnova od velikog značaja, osobito zato jer je riječ o zgradi koja je stara 50 godina.

Energetskom obnovom prostora Srednje škole Novi Marof zadovoljna je i ravnateljica Jasminka Behin. Unutarnje uređenje je dovršeno, a potrebno je još promijeniti stolariju, fasadu i krovište. Krovište će u potpunosti financirati Varaždinska županija.

Konferenciji je nazočila i ravnateljica OŠ F. Serta Bednja Sanja Majcen.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing