radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Pokrenut projekt "Bye bye TV"

17.09.2017. 09:10:25
U Društvenom domu u Sudovčini jučer je potpisana inicijativa za projekt pod nazivom „Bye bye TV“, čiji je cilj djecu odvući od televizora, mobitela i računala te ih potaknuti da se bave sportom. 

Potpisnici inicijative su Varaždinska županija, općine Martijanec, Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Jalžabet, Sveti Đurđ, Trnovec Bartolovečki, gradovi Ludbreg i Varaždinske Toplice, Sportsko-rekreacijska udruga Sudovčina i Centre Party International Foundation iz Švedske. U ime Varaždinske županije inicijativu je potpisao župan Radimir Čačić.

- Varaždinska županija podržava svaki projekt koji potiče na aktivnost, sport, zdravo življenje i komunikaciju, posebno ako su uključena djeca – istaknuo je župan Čačić.

Glavni ciljevi inicijative „Bye bye TV“ su promicanje razvitka i unapređenja sportskih aktivnosti za djecu s područja potpisnika inicijative, promicanje zdravog  života, socijalizacije i uključivanja djece u društvene i sportske aktivnosti, poticanje međusobne komunikacije i razvijanje motoričkih sposobnosti.

Nakon svečanog potpisivanja inicijative, održan je stolnoteniski turnir kojeg je organizirala Športsko-rekreativna udruga Sudovčina. U igranju stolnog tenisa okušao se i župan Čačić.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing