radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Proslavljen Dan općine Cestica

16.09.2017. 09:11:31
Jučer je održana je svečana sjednica Općine Cestica povodom Dana općine. Načelnik Mirko Korotaj ugostio je brojne sugrađane i velik broj gradonačelnika i načelnika s područja Varaždinske županije, kao i prijatelje, načelnike općina iz susjedne Slovenije.

Načelnik Korotaj izrazio je zadovoljstvo rezultatima koji su u suradnji s općinskim vijećem postignuti u proteklih godinu dana. Tom je prilikom izdvojio neke od realiziranih projekata, pri čemu je naglasio asfaltiranje 16 dionica nerazvrstanih cesta, izgradnju vodovodne mreže na odvojku Mintasov briijeg i prema groblju Lovrečan, te rekonstrukciju niskonaponske mreže u Radovcu, Gornjem Vratnu, Križovljanu i Babincu. Istaknuo je modernizaciju 3 kilometara županijske ceste, a sanirana su i klizišta u Križovljanu.

Općina pomaže mladim obiteljima. Naknada za rođenje djece povećana je na 2000 kuna, sufinancira i boravak djece u vrtićima, a  u ovoj školskoj godini za učenike je nabavila radne bilježnice, mape i atlase. Osim toga, za stipendije za studente u proračunu je osigurano 200 tisuća kuna.

U sklopu svečane sjednice uručene su i javna priznanja Općine Cestica pri čemu je Nagrada Općine Cestica ove godine uručena Udruzi mladih HiperAKTIVNI Cestica i Udruzi umirovljenika Općine Cestica, a Plaketa Općine Cestica tvrtci HO-TIMA iz Selca Križovljanskih vlasnika Ivana Hohnjeca te Domu sv. Ane iz Babinca vlasnice Barbare Antolić Vupora.

Usto, novčano su nagrađene učenice OŠ Cestica koje su na državnim i županijskim natjecanjima osvojile jedno od prva tri mjesta – Antonela Furjan, Lana Kranjc i Nera Mumlek, Dora Jamnik, Petra Cestar te Izidora Obadić. Osim učenicama OŠ Cestica, načelnik je uručio i novčanu nagradu studentici Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Nataliji Kutnjak, dobitnici Dekanove nagrade.

Također, novčane nagrade uručene su i mještanima s najbolje uređenom okućnicom te balkonom.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing