radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Odobreni novci za školske projekte

15.09.2017. 13:54:28
Gotovo 2,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda odobreno je za projekte triju škola čiji osnivač je Varaždinska županija.

Riječ je o projektima Elektrostrojarske škole Varaždin i Osnovne škole Veliki Bukovec koji su odobreni su za financiranje u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. - 2020., „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“.

Uz to, za financiranje je odobren i projekt u kojem je partner Srednja škola Ivanec, a nositelj Upravna škola Zagreb.

Elektrostrojarskoj školi je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih odobrila iznos od 995.527,69 kuna za projekt pod nazivom „Pametno (za)radi za svoju održivu budućnost – integrativno poučavanje financijske i druge pismenosti“.
Projektni partneri su Osnovna škola Tužno, Mari d.o.o. i udruga SVIMA.
U okviru projekta će biti razrađen novi kurikulum radnog naziva „Pametno (za)radi za svoju održivu budućnost“, a temeljit će se na poučavanju financijske pismenosti učenika od 4. razreda osnovne škole do prvog razreda srednje škole.

„Od 3 do 300“ naziv je pak projekta OŠ Veliki Bukovec, za koji je odobreno 938.719,08 kuna. Partneri na projektu su OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje i OŠ „Dr. Ivan Novak“ Macinca.
- U projektu ćemo razviti školske kurikulume, koji će se implementirati u šest različitih izvannastavnih aktivnosti: astronomsku grupu, književnu stvaraonicu, medijsko-digitalnu grupu, knjižničarsku grupu, matematičku grupu te jezični klub, a uvest će se i novi oblici i metode rada: projektna nastava, suradničko učenje, e-učenje, poticati kreativnost i inovativnost u radu – pojašnjava Željka Marković-Bilić, ravnateljica OŠ Veliki Bukovec.

Škole partneri imaju sjedišta u ruralnim krajevima, a ovim projektom žele omogućiti jednake šanse svim učenicima za nastavak obrazovanja i stjecanje kvalifikacije kakve imaju njihovi vršnjaci u urbanim sredinama, zainteresirati ih za nastavne sadržaje i motivirati za nastavak obrazovanja, posebice učenike s teškoćama i Rome.

Srednja škola Ivanec partner je na projektu pod nazivom „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“, za koji je odobreno 807.967,46 kuna bespovratnih sredstava.
Nositelj ovog projekta je Upravna škola Zagreb, a uz Srednju školu Ivanec projektni partneri su Srednja škola Krapina i Srednja škola Zlatar.
Kroz ovaj projekt će se izraditi i provesti četiri kurikuluma fakultativnih predmeta: njemački jezik razine B1/B2, engleski jezik razine B1/B2, talijanski jezik razine A1 (3. jezik) i talijanski jezik razine A2 (3. jezik). Ujedno će se izraditi i provesti kurikulum izvannastavne aktivnost iz njemačkog (Scenska grupa). 
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing