radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Najavljen program Dana oslobođenja Varaždina

15.09.2017. 13:33:56
U Županijskoj palači u Varaždinu župan Varaždinske županije Radimir Čačić i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok najavili su obilježavanje Dana branitelja Varaždinske županije te Dan oslobođenja grada Varaždina.

Župan Čačić je podsjetio da je Županija 2015. godine donijela odluku o obilježavanju Dana branitelja Varaždinske županije.

- Varaždinska županija je na inicijativu svih braniteljskih udruga donijela odluku da 22. rujna, Dan oslobođenja Varaždina, bude i Dan branitelja Varaždinske županije. Odluka je donesena konsenzusom, što nije pretjerano često. Ta pobjeda u varaždinskom ratu je bila neupitna i ključna u materijalnom smislu, o čemu se ne govori dovoljno. Bila je to daleko najveća pobjeda s materijalnim doprinosom hrvatskim oružanim snagama, koje su nakon toga i formirane. Riječ je o oružju i opremi vrijednoj više od 600 milijuna dolara – istaknuo je župan Čačić.

Gradonačelnik Čehok je rekao da se radi obljetnici koju svakako treba obilježiti i da je, kako vrijeme odmiče, treba sve više naglasiti.

- Želim pozvati Varaždince, poglavito djecu i mlađe, da budu 22. rujna u gradu, da vide smotru braniteljskih udruga i postrojbi, da se svi zajedno prisjetimo važnosti toga dana. Ovo će biti podsjećanje na Ivana Severa koji u Varaždinu ima ulicu, ali i na sve one koji su te noći bili u strahu, jer su bombe padale i u samo središte grada - rekao je gradonačelnik Čehok.

Napomenimo da će 22. rujna od 10 do 15 sati na Kapucinskom trgu biti izloženo naoružanje i oprema Oružanih snaga Hrvatske vojske te PU varaždinske.

 
PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA BRANITELJA VARAŽDINSKE ŽUPANIJA I DANA OSLOBOĐENJA GRADA VARAŽDINA

 

22. RUJNA 2017.

09:30 Okupljanje postrojbi na Kapucinskome trgu u Varaždinu

09:55 Postrojbe kreću od Kapucinskog trga Ulicom Ankice Opolski do Trga                      slobode

10:00 Polaganje vijenaca kod Križa zahvalnosti na Trgu slobode (Županija, Grad, 
            MORH, MUP, Predstavnik branitelja)

10:15 Uzvanici kreću prema Trgu kralja Tomislava

10:20 Mimohod postrojbi kreće prema Trgu kralja Tomislava

10:30 Dolazak i postrojavanje

10:35 Početak svečanosti / himna / minuta šutnje / prigodni govori

11:00 Druženje u atriju Županijske palače
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing