radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Otvoreno je novo dječje igralište u Radovanu

14.09.2017. 14:39:22
Danas je otvoreno novo dječje igralište u Radovanu.
Mališanima koji u tom naselju pohađaju Područni odjel ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice, mlađim učenicima te djeci cijelog Radovana i okolice moderno je igralište poklonio Grad Ivanec. Igralište je opremljeno kućicom i raznim spravama prilagođenih najmlađima, montiran je pješčanik, a kao podloga po prvi put na području grada Ivanca postavljena je umjetna trava.

Pozdravne riječi okupljenima je uputio Stjepan Habunek, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Radovan.
-Napokon smo dočekali otvorenje ovog lijepog, modernog, funkcionalnog i sigurnog igrališta za naše najmlađe. Ovaj projekt nije bilo nimalo jednostavno odraditi. Trebalo je riješiti cijeli niz pitanja vezanih uz lokaciju i način njena uređenja te uskladiti različita mišljenja i potrebe. Ipak, sve smo uspjeli riješiti dogovorom - rekao je Habunek.

-Sigurno je da će moderno igralište nadomak škole  uvelike olakšati odgojno – obrazovni rad, to više što smo dosad, u nedostatku takvog prostora, morali pribjegavati raznim improvizacijama – naglasila je odgojiteljica Marija Gužvinec.

Gradonačelnik Milorad Batinić izrazio je uvjerenje da će moderno uređen i opremljen prostor olakšati rad odgojiteljima i pridonijeti povećanju kvalitete odgojno – obrazovnog rada s djecom. Naglasio je također da je Grad, nakon obavljenog tehničkog pregleda, dugo čekao na izdavanje uporabne dozvole od mjerodavnog županijskog upravnog odjela, zbog čega se igralište prije nije moglo i službeno otvoriti.

Nositelj ovog projekta bio je Grad Ivanec, koji je financirao sve troškove projektiranja, izgradnje i opremanja igrališta u iznosu od 160.000 kuna.
Okoliš ukrašavaju žardinjere, a s obzirom na neposrednu blizinu ceste, oko igrališta je podignuta visoka sigurnosna ograda.

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing