radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

Varaždinski polumaraton - nedjelja 17. rujna

12.09.2017. 14:41:17
Povodom Dana oslobođenja Varaždina, Trkački klub „Marathon 95“ u nedjelju, 17. rujna, organizira međunarodnu cestovnu utrku 23. Varaždinski polumaraton. Organizatori su pripremili dvije staze, polumaratonska utrka duga je 21 kilometar, dok je utrka za građane i juniore duga 5 kilometara, a obje će prolaziti povijesnim središtem Varaždina, rekao je predsjednik Kluba Goran Pongračić.
- Broj sudionika se prilično povećao već prošle godine, a ove godine očekujemo 600 sudionika u obje utrke. Građani Varaždina prošle su godine po prvi puta imali priliku vidjeti trkače po ulicama grada. Nažalost, posljedica toga su mali problemi u prometu, ali mislim da je toga vrijedno i da će se ove godine ljudima svidjeti – rekao je Pongračić.
Start i cilj utrke je na Kapucinskom. Za vrijeme održavanja utrke bit će zatvorene pojedine ulice, a promet će regulirati redari, prometna policija i prometna jedinica mladeži, njih 90, rekao je policijski službenik za prometnu preventivu Davor Bezak.
- Prošle godine nije bilo problema, osim određenih zastoja u prometu, kojih će biti i ove godine. S ciljem nesmetanog odvijanja mi ćemo biti primorani privremeno zatvoriti određene ulice u trenutku prolaska natjecatelja. Ispred i na začelju kretat će se policijsko vozilo, a neposredno prije prolaska natjecatelja taj dio prometnice će se zatvoriti. Građani i oni koji će sudjelovati u prometu i nailaziti na tu trasu kretanja bit će upućeni na neke alternativne pravce kretanja ili zamoljeni za jedno strpljivo i tolerantno ponašanje dokad svi sudionici ne prođu trasom koja će biti zatvorena – rekao je Bezak.
Uz Grad Varaždin, Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina, Policijsku upravu varaždinsku i Varaždinsku županiju, u Varaždinski polumaraton uključili su se polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin izradom unikatnih finišerskih medalja za polumaratonce. Bit će predstavljeni i programi zdravog života i prehrane, a građani će moći izmjeriti tlak i šećer i krvi. Utrka će imati humanitarni značaj jer će 10 kuna od svake uplaćene polumaratonske startnine biti izdvojeno za Centar Tomislav Špoljar. Predstavljanju polumaratonske utrke nazočili su i zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić u viši savjetnik za sport i tehničku kulturu i član nadzornog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Marinko Šipoš.

Program 23. Varaždinskog polumaratona u nedjelju 17. rujna počinje u 7.30 sati podizanjem startnih brojeva. Start utrka djece je u 9.30 sati, a start polumaratona i utrke građana i juniora na 5 kilometara u 10.30 sati. Proglašenje najboljih očekuje se oko 13.30 sati.

Ulice kojima prolazi staza su: Kapucinski trg (Glazbena škola) - Vrazova - Kačića Miošića - Franjevački trg – Trg kralja Tomislava - Pavlinska - Stepinčeva - Anina - Supilova - Merlićeva - Boškovićeva - Konščakova - Price - Sajmište - Kurelčeva - Trg bana Jelačića - Nazorova - Optujska - Vrazova - Kapucinski trg - Vidovski trg - Jalkovečka - Varaždinska (Jalkovec) - Braće Radić (Jalkovec) - Sportska - Trg Ivana Perkovca - Mažuranićeva - Zagrebačka (okret u Turčinu) - Supilova - Merlićeva - Boškovićeva - Konščakova - Price - Sajmište - Kurelčeva - Trg bana Jelačića - Nazorova - Optujska - Vrazova - cilj na Kapucinskom trgu.

TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing