radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

Druženje najboljih ribolovaca u Marofu

11.09.2017. 15:38:47
Članovi Športskog ribolovnog društva Novi Marof organizirali su zajedničko druženje kadetske, juniorske i seniorske ekipe te roditelja uz ribolov.

Povod su bili odlični natjecateljski rezultati među kojima se ističu dva naslova pobjednika Kupa Hrvatske, ona kadeta i juniora. Na natjecanju u Batini u Općini Draž u Baranji najbolji su bili kadeti Tomica Međeral, Luka Florijanić i Sebastijan Uranić, uz vođu ekipe Davora Bukala, dok su u Osijeku najbolji bili juniori Mario Beloša, Robert Ivanušec i Martin Kračun, uz vođu ekipe Slavka Meistera.

„Koliko smo uspjeli istražiti, u mlađoj povijesti hrvatskog ribolovstva još se nije dogodilo da isti klub ima pobjednike u obje mlađe kategorije, istaknuo je predsjednik ŠRD Novi Marof Mario Češi.

U društvu bogate tradicije, koji je prošle godine proslavio 75. rođendan, djeluje do 130 članova, a posljednje desetljeće obilježila je izgradnja i uređenje doma na Bednji kod Ključa. Mnogo se truda ulaže i u suradnju s drugim društvima – povelje prijateljstva potpisane su sa slovenskim ribičima iz Laškog te Zagorja ob Savi, kao i onima iz Ludbrega. Suradnja s Ribičkom družinom Laško trebala bi rezultirati i europski projektom s temom uređenja vodotoka, najavljuju iz ŠRD Novi Marof.


Gradonačelnik Siniša Jenkač je čestitao ŠRD-u, ne samo na posljednjim odličnim rezultatima, već i na dugogodišnjem trudu i radu jer ovakvi rezultati, naglasio je, nisu došli preko noći.

„Drago nam je što u našem gradu imamo jedan ovako uspješna sportski kolektiv koji ima vrhunske rezultate na nacionalnoj razini. Zadovoljni smo što klub okuplja mlade i uči ih zdravom, sportskom, načinu života. Klub će uvije imati podršku u Gradu“, zaključio je Jenkač.
 
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing