radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Smotra najboljih folkloraša u Ivancu

11.09.2017. 14:51:53
U ivanečkoj Kinodvorani, jučer su, u sklopu 14. županijske smotre koreografiranog folklora, nastupila najbolja folklorna društva Varaždinske županije, a pobjednikom smotre proglašen je Varaždinski folklorni ansambl koji će braniti boje Varaždinske županije na državnom natjecanju što će se u listopadu održati u Čakovcu.
O pobjedniku su odlučili  selektori Hrvatskog sabora kulture.

U dva natjecateljska kruga sa zadanim programom nastupili su folklorni sastavi Centra tradicijske kulture iz Varaždina,  Varaždinskog folklornog ansambla i KUD-a Mak iz Trnovca, dok su u revijalnom dijelu zaplesali folkloraši KUD-a Belice (pobjednici Županijske smotre Međimurske županije) i domaćini, KUD Salinovec.
Nakon programa u Gradskoj vijećnici, selektori su s predstavnicima folklornih društava održali okrugli stol.

U ime Grada Ivanca, koji je održavanje smotre pomogao logistički i financijski, folklornim ansamblima, gostima i uzvanicima obratila se zamjenica gradonačelnika Ivanca Lidija Kozina.
Ovo je manifestacija koja doprinosi čuvanju baštine i tradicijske kulture, a takve će priredbe Grad Ivanec uvijek poduprijeti – naglasila je, među ostalim, Lidija Kozina te plesačima poželjela mnogo uspjeha u natjecanjima, a gledateljima da uživaju u njihovim izvedbama.
Smotru je otvorio zamjenik župana Tomislav Paljak.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing