radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

FSec2017 okupio oko 400 informatičkih stručnjaka

07.09.2017. 14:37:49
Oko 400  informatičkih stručnjaka iz zemlje, regije i svijeta, sudjeluje na dvodnevnoj konferenciji Fsec 2017 – najvažnijoj konferenciji o informacijskoj sigurnosti u Hrvatskoj i regiji.

Informacijska i kibernetička sigurnost su ključni izazovi s kojima se susreću sva digitalizirana društva. Ova konferencija zapravo je platforma koja povezuje ljude iz državnog sektora, hakere, industriju, poduzetnike i hobiste, na neutralnom terenu, gdje mogu razmjenjivati znanje, ideje i koncepte, jer bez te razmjene nema napretka u  informacijskoj sigurnosti, rekao je idejni začetnik i voditelj Organizacijskog odbora doc. dr.sc. Tonimir Kišasondi. Ujedno je dodao da je Hrvatska zapravo na dobrom putu ka informacijskoj sigurnosti.
-Ipak, treba educirati što više stručnjaka i potaknuti da se ovo područje razvija još brže. Nažalost, nedostaje ljudi jer fakulteti ne proizvode dovoljno kadra. Kapaciteti fakulteta su ograničeni, a tržište je sve zahtijevnije – rekao je Kišasondi,

Upravo je školovanje stručnjaka i podizanje svijesti javnosti o rizicima i primjerenim načinima zaštite jedna od glavnih zadaća Fsec konferencije.
- U tom smjeru pohvalna je i odluka Vlade o uvođenju informatike kao obaveznog predmeta u 5. i 6. razrede osnovne škole, a otvoreno je i 3400 novih stipendija za STEM. Za godinu dana kada ćemo sklapati nove programske ugovore s visokim učilištima stavljat ćemo naglasak na kvote u STEM području. Nadam se podršci kompanija koji će stavljati dodatni naglasak na činjenicu da im treba dodatnih stručnjaka. Vjerujem da to naša zajednička intencija. I Vlada otvara ovu inicijativu STEM Hrvatska jer je prepoznato da je ulaganje u STEM područja temelj razvoja, kako gospodarstva, tako i naše uključenosti u svjetske globalne trendove – zaključila je ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak, koja je nazočila konferenciji.
Na konferenciji o informacijskoj sigurnosti govorit će tridesetak predavača iz  renomiranih svjetskih i domaćih tvrtki i organizacija.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing