radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

36 Mountains u Galerijskom centru

18.08.2017. 11:56:30
I ove godine za vrijeme trajanja Špancirfesta, u „Kreativnici“ u Uskoj ulici, Galerijski centar Varaždin osmislio je dvije izložbe. Izložbe koje se odnose na festival "36 Mountains" te predstavljanje autorskih ilustracija bit će otvorene između 18. i 27. kolovoza.

36 MOUNTAINS je festival posvećen ilustraciji, čiji je cilj približiti ilustraciju i autorski crtež široj javnosti, predstaviti najjača ilustratorska imena s domaće i internacionalne scene te afirmirati mlade umjetnike. Formu festivalske glavne izložbe predvodi ilustriranje već poznatih concertina blokova, japanskog stila. Pobjednici glavnog natječaja i odabrani umjetnici imaju određeno vrijeme za ilustriranje svojih blokova koji se predstavljaju publici zajedničkom izložbom za vrijeme festivala.

Druga izložba predstavlja radove Dominika Vukovića, također sudionika festivala „36 Mountains“ nastale su kao vizualni produkt inspiriran stihovima 13 pjesama.
- Na ovoj izložbi predstavljeni su radovi Dominika Vukovića, koja nisu dijelom mape, ali su, na neki način, nastavljači onog što autor promišlja, što ga u likovnom smislu zanima. Autorov tašistički, gestualni pristup odvodi nas u pročišćeni svijet oblika. Onaj u kojem je element na slici sveden na razinu znaka. Takvom načinu sagledavanje prethodile su godine crtanja, izrade studije crteža, da bi se površina slike mogla očistiti, ogoliti, svesti na najbitnije – napisano je u predgovoru Dragice Dade Modrić)

Izložbe se otvaraju večeras u 18 sati i ostaju otvorene za razgled do 27. kolovoza, svakim dan od 10 - 20 sati.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing